Agile Transitiemanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-1214
Startdatum:
02-01-2023
Verwachte einddatum:
30-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23-11-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving Agile Transitiemanager

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Agile Transitiemanager op basis van 36 uur per week. 

Wij zoeken een agile Expert die het transitie team kan vormen, begeleiden en faciliteren in de aanloop naar de agile transformatie. Een organisatie talent met ervaring in transformaties en op management en directie niveau en een gesprekspartner vormt op tactisch en strategisch niveau. Om veranderstrategieën, gevolgen en overwegingen van Agile denken en doen samen met transitie team en haar bestuurders en stakeholders te doorleven en op basis daarvan te komen tot een veranderstrategie. Die mensen kan inspireren en motiveren met gevoel voor verhoudingen. Die bewezen kennis heeft van Agile/Scrum aanpak, LSS, LESS/Safe en ervaring en andere inzichten van andere grote transformaties (3000+) meebrengt. Die ons stapsgewijs binnen de context van RVO en de afstemming met DICTU begeleidt naar een veranderstrategie zonder een ‘blauwdruk benadering”. Je gaat met het transitie team en stakeholders aan de slag en bespreekt welke visie, strategie en veranderingen er mogelijk zijn. Je gaat met teams en betrokkenen in de ketens aan de slag en hen via experimenten laten ontdekken welke verbeteringen er mogelijk zijn. Om vervolgens bij te dragen aan implementatie van succesvolle experimenten.

Achtergrond opdracht:
In 2021 heeft RVO haar informatievoorzieningsketens doorgelicht. Dit heeft geleid tot een Adviesrapport waarin een aantal vervolgstappen worden voorgesteld. Deze hebben betrekking op de afstemming van de planning binnen en tussen IV-ketens, de vereenvoudiging van de administratieve en financiele inrichting en het stroomlijnen van rolbeschrijvingen. Daarnaast is de ambitie om meer samenhang te creëren tussen portfoliomanagement en de operatie en wordt ingezet op kennisdeling en verbreding tussen ketens, inclusief de ontwikkelingen op het gebied van ‘automatisering van de automatisering’. RVO staat nu aan de vooravond van de transitie naar Agile.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Agile Transitiemanager

Harde eisen:

  • Relevante certificaten op professioneel niveau;
  • SAFE Program Consultant (SPC);
  • Lean Leadership of Lean Portfolio Management;
  • Management Succesvol Programmes of Managing Succesfull Transition;
  • Relevante certificaten op professioneel niveau (Agile Coaching en Release Train Engineer);
  • Ruime ervaring met het begeleiden van organisatie naar nieuwe werkwijzen o.b.v. Agile/DevOps ( 8 jaar);
  • Bedrijfskundige opleiding WO;
  • Ervaring met werken binnen context rijksoverheid ( 5 jaar).

Wensen:

  • Competenties: Motiverend; enthousiasmerend; en inspirerend; zorgt dat iedereen in het team focus houdt op het doel; – De kennis en kunnen verbinden van de verschillende consequenties van agile werken voor financieringsconstructies, KWIV profielen en Besturing/Governance; – Zorgt dat het team naar een hoger niveau van Agile werken worden getild; – Zichtbaar is met aandacht voor dagelijkse gang van zaken; – Teamleden en belangrijke stakeholders van het transitieteam bijspijkeren en coachen in kennis van Agile en scrum; – Focus op leveren van kwaliteit in het team, en daarmee de belangen van het team vertegenwoordigt; – Die realistische en pragmatisch te werk gaat; – Open in communicatie, die naar teams luistert zonder gewoon te doen wat ze zeggen / willen; – Die helpt knopen door te hakken, duidelijkheid schept in discussies / meetings (en daarin ook streng afkappen, bijsturen en timeboxen);
  • Scaled Agile Framework, Scaled Agile / SAFe Agilist certified, Leading Safe.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

De kandidaat moet er rekening mee houden dat in verband met de coronamaatregelen hoofdzakelijk thuist wordt gewerkt.

In 2023 kan het incidenteel voorkomen dat aanwezigheid gewenst is op verschillende RVO locaties. Zwolle en Assen.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-21 08:12:19

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden