Senior Agile Programma Manager | Utrecht

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel
Wij zoeken een Agile Programma Manager om invulling te geven aan het programma Kwaliteitsverbetering binnen de afdeling ReisInformatie. Dit programma is voor initiatieven binnen de informatievoorziening van Reizigers die direct bijdragen tot verbeterde klanttevredenheid.
De projecten binnen het programma worden uitgevoerd door interne teams die (al een aantal jaar) met Agile werken, en externe leveranciers die vaak (nog) met traditionele ontwikkelmethodes werken. De projectorganisatie binnen NS ReisInformatie is recent overgestapt op een Agile vorm van management, prioritering en goedkeuring van projecten en we zijn dus op zoek naar een enthousiaste programma manager daarvoor. Ook ervaren Projectleiders met duidelijk aantoonbare Agile ervaring zijn uitgenodigd om te reageren.
Programmamanagement zorgt voor het voorbereiden en realiseren van meerdere (complexe) veranderingsprojecten in samenhang. Daarbij stuur je op het behalen van de programma doelstellingen en budget en borg je de dat de benefits worden gerealiseerd. Het actief betrekken en informeren van alle belanghebbenden is hierbij essentieel. De nadruk ligt op het gelijktijdig aansturen van meerdere projecten over een langere periode.
Programma’s dragen bij aan de strategische doelstellingen van NS. Het is van belang dat je deze doelen continu meeneemt in je aansturing en het voorleggen van besluiten.
De inhuur vindt plaats vanuit de afdeling IT Operatie Verandermanagement

Verantwoordelijkheden

 • Managen van diverse projecten: creëren en behouden van overzicht over diverse projecten die in hun samenhang gemanaged moeten worden. Bevorderen en bewaken van de samenhang van de lopende trajecten, sturen op integraliteit, focus op regelmatige releases
 • Coördineren met stakeholders, Product Owners en roadmap-eigenaren om te zorgen dat nieuwe initiatieven duidelijke “light” business cases hebben en ter goedkeuring worden voorgelegd aan het Programma Board
 • Bewaken van transparantie over de voortgang van projecten (benefits en budgetten) richting het Programma Team en de Business Portfolio Manager
 • Financieel: managen dat het programma binnen het gesteld budget blijft en bij eventuele over/onderbesteding dit direct melden aan opdrachtgevers en Programmaboard.
   
 • Interne Agile Teams:

-Assisteren van Product Owners en Agile teams bij het verwijderen van belemmeringen die ze zelf niet kunnen oplossen
– Teams verantwoordelijk houden voor het regelmatig opleveren van business en klantwaarde
– Promoten van Agile werkwijze met zelfsturende teams en Product Owners (je hoeft geen Agile coach te zijn, maar de werkwijze wel ondersteunen)

 • Externe (leveranciers):

– Projecten aansturen en externe leveranciers verantwoordelijk houden voor het nakomen de gemaakte afspraken.

 • Communicatie: organiseren van de communicatie en informatie-overdracht rondom voortgang, ontwikkelingen, vooruitzichten van het programma. In en externe communicatie van de projecten afstemmen;
 • Verwachtingsmanagement: managen van verwachtingen en omgaan met soms tegengestelde belangen.
 • Management: Het grootste deel van de projecten zal worden uitgevoerd door interne Agile Teams met een Product Owner maar zonder extra begeleiding van projectleiders. In een enkel geval zal een projectleider betrokken zijn om externe partijen aan te sturen. In dat geval zal de Agile Programma Manager leiding geven aan en (doen) uitvoeren van het complex aan projecten; bewaken voortgang van de aangestuurde projecten ook in relatie tot elkaars voortgang. Optreden als opdrachtgever van de projectleiders in het programma.

Functie eisen

 • WO werk en denk niveau (of HBO met meerdere jaren aantoonbare ervaring)
 • Relevante werkervaring: minimaal 5 jaar relevante werkervaring als projectmanager, waarbij je minimaal 1 jaar overzicht had over meerdere projecten tegelijkertijd.
 • Minimaal 2 jaar ervaring met Project Management binnen een Agile omgeving
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Bewezen resultaten neergezet
 • Communicatief vaardige verbinder die stevig in zijn schoenen staat en die veranderingen doorvoert in samenwerking met alle disciplines binnen het bedrijf. Heeft oog voor de belangen van alle partijen.
 • Per direct beschikbaar

 
Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
 

 • Faciliterend en Coachend (Project) Leiderschap: je opereert binnen het Agile gedachtegoed waarbij je zelfsturende teams promoot, ondersteund, en tegelijk verantwoordelijk houdt voor hun eigen commitments.
 • Overtuigen en beïnvloeden: je bent in staat om conversaties richting te geven en zorgt dat overeenstemming wordt bereikt, ondanks soms tegenstrijdige belangen.
 • Resultaten leveren en aan verwachtingen van de klant voldoen: je zorgt ervoor dat alle projecten tot gewenste resultaten leiden en je bewaakt en handhaaft de kwaliteit
 • Ondernemend en commercieel denken: Je bent kostenbewust en levert kwaliteit die de klanten van NS vragen.
 • Klantgericht: zorgen dat de klant (in en extern) op 1 staat.
 • Schrijven en rapporteren: Je schrijft en rapporteert bondig en correct en stemt je communicatie af op de doelgroep

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
960
Startdatum:
2017-06-15
Verwachte einddatum
2017-12-15
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-06-07
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Gedurende de opdracht komt kandidaat bij Quest4 in dienst.

CV max 7 pagina’s en in het Nederlands

De data voor de intakegesprekken worden nader bepaald.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-06-02 13:30:50

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden