Agile coach | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Agile coach is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-945
Startdatum:
01-09-2024
Verwachte einddatum:
31-08-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
31-05-2024 09:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Agile coach

Achtergrondinformatie

Het Subdomein Grens en Migratie (SD G&M) van de JIVC afdeling COC2-I&V) werkt aan de systeemketens voor de grenstaken van de Koninklijke Marachaussee (KMar). Er wordt gewerkt met meerdere ontwikkelteams binnen en buiten Defensie. Het werk wordt zoveel als mogelijk op basis van SAFe en Agile uitgevoerd, wat in ontwikkeling is. De ontwikkeling om agile/SAFe te werken staat nog in de kinderschoenen. Hierdoor is er ruimte voor een Agile Coach die de kwaliteit van het werkgebied kan en mag verbeteren maar ook versnellen. Als Agile Coach ben je erop gericht om de samenwerking tussen een veelvoud van partijen verder te ontwikkelen en uit te bouwen.

Functieomschrijving

Als Agile Coach zorg je dat de samenwerking tussen KMar en JIVC wordt verbetert in de gehele voortbrengingsketen. Hierbij maak je gebruik van de uitgangspunten en richtlijnen van het Scaled Agile Framework (SAFe).
Als Agile Coach heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:
– Je coacht en stuurt alle directe betrokkenen in de voortbrengingsketen van de productontwikkeling;
– Je organiseert en faciliteert het proces waarbij de voortbrengingsketen een continue stroom van werk heeft;
– Je organiseert en faciliteert de events rondom de Program Increment planning en het voortbrengingsproces;
– Je communiceert proactief over de voortgang en organiseert monitoringsbijeenkomsten voor de Program Increments (PI) planning;
– Je signaleert en mitigeert risico’s die de output van voortbrengingsketen in gevaar brengen;
– Je bent de aanjager van structurele innovaties in de voortbrengingsketen.

Eisen en wensen voor de functie Agile coach

Harde-eisen

 • Het communiceren over en het toezicht houden op de toepassing van het kwaliteitsbeleid van de organisatie. Minimaal 5 jaar werkervaring hierin.
 • Het evalueren van kwaliteit indicatoren en processen op basis van het kwaliteitsbeleid en indien nodig het voorstellen van herstelacties. Minimaal 5 jaar werkervaring hierin.
 • Het evalueren en inschatten in hoeverre aan kwaliteitseisen is voldaan en het organiseren en borgen dat het kwaliteitsbeleid wordt geïmplementeerd; het tonen van multifunctioneel leiderschap voor het stellen en overtreffen van kwaliteitsnormen. Minimaal 5 jaar werkervaring hierin.
 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding. Kandidaat dient het diploma te kunnen overleggen.
 • Kandidaat heeft een afgeronde opleiding op het gebied van agile/SAFe: Geldig certificaat PRINCE2/Agile Practitioner of Professional Scrum Master (PSM I) of SAFe 5 Agilist of SAFe 5 Foundation of AGILE Project Management. Kandidaat dient het certificaat te kunnen overleggen.
 • Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring met ondersteunende software en tooling voor agile processen, zoals JIRA, Azure DevOps, Sharepoint en/of MIRO. Dit dient te blijken uit het CV.
 • Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring als scrum master van een of meerdere teams. Dit dient te blijken uit het CV.

Wensen

 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring als projectmanager van IT – of (primaire) bedrijfsproces projecten binnen de Openbare Orde en Veiligheidsketen (OOV = Justitie en Veiligheid, IND, Politie, Defensie) waarvan de meest recente ervaring minder dan 3 jaar oud is.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als lid van een Agile (Scrum) team. 
 • Kandidaat heeft bij voorkeur gedurende de laatste 3 jaar werkervaring met de tool Principal Toolbox, Fortes Change Cloud of soortgelijke tools voor project- en portfoliomanagement.
 • Kandidaat heeft een afgeronde opleiding op het gebied van lean/six sigma management: Geldig certificaat Lean Six Sigma Green Belt of Black Belt. Kandidaat dient het certificaat te kunnen overleggen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-30 07:40:11

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden