Agile Coach | Rotterdam

Sorry, deze opdracht voor Agile Coach is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2023-505
Startdatum:
04-05-2023
Verwachte einddatum:
03-05-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
35
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
19-04-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Agile Coach

Wij zijn namens Rijkswaterstaat op zoek naar een Agile Coach op basis van 36 uur.

Je taken en werkzaamheden zijn:
• Verbindende factor tussen teams, afdelingen en organisatie op het gebied van Agile werken.
• Lead in verspreiden van het Agile gedachten goed binnen jouw organisatieonderdeel
• Transparant maken, bewaken en bijsturen van de Agile Way of Working
• Faciliteren van opleidingen en trainingen t.b.v. de maturity van teams en Organisatie op het gebied van Agile werken.
• Ontwikkelen van trainingen en workshops.
• Organiseren van Kwartaalplanningssessie, Agile Events en de opvolging van deze sessies

Wat ga je doen? Als agile coach binnen RWS geef je samen met je collega’s vorm aan de ontwikkeling en implementatie van de agile way of working binnen CIV om zo de transitie naar een meer wendbare organisatie succesvol te maken. Je begeleidt en coacht ontwikkelteams, in de organisatie richting High Performance Teams. In een hechte samenwerking met andere afdelingen zorg je als Agile Coach voor adoptie van het Agile gedachtengoed binnen RWS. Samen met het Agile Competence Centre zet je je in om samen tot de realisatie van onze groeiambities te komen. Daarbij komen onderdelen uit alle bekende methodieken van agile werken voorbij, waaronder Scrum, SaFe, Devops, Scrum@Scale, Kanban en Obeya.

Begin 2018 is binnen RWS de beweging naar Agile werken gestart. Voor een deel van de teams en afdelingen is dit gesneden koek, maar voor een ander deel van de organisatie is dit nieuw. Om de ontwikkeling naar een agile organisatie in goede banen te leiden, en daarbij teams om te vormen tot agile teams, zijn we op zoek naar meerdere Agile Coaches.

Je focus ligt voornamelijk op het overbrengen van de Agile Way of Working binnen de organisatie. Hierbij kijk je wat de mogelijkheden zijn om deze manier van werken zo geleidelijk mogelijk in te voeren op het niveau wat dit onderdeel in de organisatie nodig heeft. Tevens biedt je functionele ondersteuning aan een team van Scrummasters, Product Owners en Stakeholders binnen jouw aangewezen organisatieonderdeel. Je ontwikkelt op aanvraag of op eigen initiatief trainingen en workshops om het Agile gedachtengoed of gerelateerde methodieken over te brengen.

Hoe ziet jouw week er uit?
In de ochtend begeleid je een team in een High Performance Training, je luncht samen, en in de middag bereid je samen met mede Agile Coaches een Agile Event voor. De volgende dag heb je coach gesprekken met Scrum Masters en Product Owners. De Coach Standup en word je uitgenodigd door het Regie team om mee te denken hoe de Agile Way of Working binnen dit gremium vorm kan krijgen. Samen met je mede-coaches en Chief Product Owners bepaal je de agenda voor de volgende Kwartaalplanningssessie en je begeleid Scrum Masters en Stagiaires om dit vorm te geven.

Achtergrond opdracht
De RWS Centrale Informatievoorziening (CIV) voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van data en ICT. De CIV zorgt voor data-inwinning, beheer van ingewonnen data, dataverstrekking, ICT-beheer en ICT-ontwikkeling ter ondersteuning van de processen van Rijkswaterstaat.

Eisen en wensen voor de functie Agile Coach

Harde eisen:

  • Minimaal hbo;
  • Je bent bekend met en/of gecertificeerd op gebied van diverse Agile Methodieken als: Scrum, Kanban, Devops, Scrum@Scale, Safe en Obeya;
  • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring als Agile Coach binnen de overheid (4 jaar);
  • Je hebt veel praktijkervaring in opstarten van Agile werken binnen teams en afdelingen en je begrijpt wat een organisatie nodig heeft in zijn/haar ontwikkeling naar een agile way of working en een Agile Mindset;
  • Je hebt gewerkt met Obeya. Je weet een vertaling te maken van het Agile werken naar Management en Organisatie;
  • Je hebt aantoonbaar coach ervaring, op teamniveau, relatieniveau, en organisatieniveau.

Wensen:

  • Competenties: -Communicatief vaardig op meerdere niveaus; -Een stevige persoonlijkheid; -Pragmatisch; -Coaching en trainings Skills; -Veranderkunde, weet waar je de organisatie naar toe wil brengen; -Dienend/coachend Leiderschap.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-11 10:29:05

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden