Agile coach | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Agile coach is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-716
Startdatum:
19-06-2023
Verwachte einddatum:
31-05-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 95,00


Sluitingsdatum aanvraag:
15-05-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Agile coach

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Agile coach op basis van 36 uur per week. 

Zorgen dat agile werken in de haarvaten van onze organisatie komt. Door een flinke stap te zetten van ‘agile doen’ naar ‘agile zijn’. Als agile- coach bij Logius in Den Haag heb je organisatiebreed een begeleidende en coachende rol. Je voelt aan wat er voor deze transformatie nodig is en stemt je rol af op de verschillende teams en het management. In deze functie – binnen het Agile coach team – werk je in het hart van de digitale overheid met invloed op het succes van een grootschalige organisatieverandering.

Bij Logius zijn (voorspelbaar) creëren van waarde en het snel inspelen op maatschappelijke en technologische veranderingen belangrijke ambities. Om deze ambities waar te maken hebben we ervoor gekozen om grootschalig agile te werken. Jij coacht onze organisatie op weg naar agile-volwassenheid. Hierbij maak je gebruik van het Scaled Agile Framework (SAFe) als referentieraamwerk en werk je aan de ontwikkeling van de organisatie conform de competenties in het business agility model.

Vanuit het agile coachteamspeel je in op de actuele situatie en behoeften binnen een organisatieonderdeel en op de fase waarin een team of het management zich in de transitie naar agile werken bevindt. Samen met je maak je de slag van hands-on begeleiding van teams naar een rol waarin jullie als verandermanagers en ambassadeurs van agile werken de organisatie als geheel begeleiden. Jullie doel daarbij? Organisatiebreed wezenlijke veranderingen in de werkwijze realiseren. Daarbij sta je regelmatig voor groepen om (nieuwe) collega’s te trainen in het Agile gedachtengoed.

In eerste instantie ben je vooral bezig met het inspelen op behoefte vanuit de organisatie. Waar nodig coach je teams en medewerkers individueel. Maar de nadruk in je werk ligt meer en meer op het proactief adviseren op strategisch organisatieniveau. Hiervoor sluit je aan bij het Lean-Agile Center of Excellence (LACE). Zo help je alle collega’s binnen Logius om zelfredzaam te zijn op dit vlak. Je schakelt daarbij intensief met directe collega’s en het leidinggevend kader van Logius. Maar ook met samenwerkingspartners van Logius. Jouw rol is een mooie uitdaging waarbij de kennis en ervaring die je hebt opgedaan in vergelijkbare organisatietransities doorslaggevend zijn. Je weet daardoor altijd de juiste balans te houden tussen loslaten en dicht op de organisatie zitten. Iedere keer beslis je in nauw overleg met je collega-coaches welke aanpak je hanteert. Zo breng je binnen Logius veranderingen tot stand die er echt toe doen. 

Achtergrond Opdracht:
Je werkt als agile-coach met in totaal twintig collega’s bij onze afdeling HR en Organisatie. Daarbinnen vorm je met nog drie agile-coaches ons coachteam.

Onze afdeling houdt zich primair bezig met het vinden, verwelkomen, belonen, ondersteunen, ontwikkelen en afscheid nemen van mensen. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het continu herijken en verder ontwikkelen van organisatiestructuren en -processen binnen Logius. We adviseren en ondersteunen het management, de medewerkers, organisatieonderdelen en de organisatie als geheel bij vraagstukken rondom collega’s en organisatieontwikkeling. Hiervoor stellen we beleid op. Verder werken we aan het opstellen, beheren en uitvoeren van het strategisch personeelsplan en adviseren het management over diverse hr-thema’s. In de transitie van Logius hebben we als afdeling een belangrijke kaderstellende, adviserende, toetsende en faciliterende rol op ons gebied. Dit alles doen we met een divers team van hr-adviseurs en – medewerkers, recruiters, organisatieadviseurs en coaches.

Binnen ons leuke en energieke coachteam bekijken we samen – mede op basis van de behoefte die leeft – wat op de kortere en langere termijn nodig is om de agile-mindset bij Logius verder te ontwikkelen. Gebaseerd op ieders eigen agile way-of-working en talenten verdelen we onderling het werk. Bovendien werken we nauw samen aan het verder op de kaart zetten van ons team binnen de organisatie, dragen we bij aan het LACE en bouwen we aan een kennisbank op het gebied van SAFe en agile werken voor Logius. We gaan op een open en persoonlijke manier met elkaar om en vinden het vanzelfsprekend om onderling te sparren en kennis met elkaar te delen. Je hebt veel ruimte en vrijheid om je functie op jouw manier in te vullen, maar je kunt tegelijkertijd altijd terugvallen op je deskundige en prettige collega’s. 

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie Agile coach

Harde eisen:

  • Safe scrum manager, PSM I of vergelijkbaar;
  • Je bent gecertificeerd SAFe Program Consultant (6.0);
  • Je vindt het leuk om – en hebt ervaring met – voor groepen te staan en trainingen voor te bereiden zodat deze op maat zijn gemaakt voor Logius en deze te faciliteren. Hierbij vragen wij van jou de nodige creativiteit. ( 2 jr);
  • Je kunt goed omgaan met ruimte en vrijheid in je functie en weet de juiste prioriteiten te stellen. ( 2 jr);
  • Je kunt je goed manifesteren in een omgeving met complexe (politiek-bestuurlijke) besluitvorming en belangen. Je beweegt je hierin flexibel, kunt mensen verbinden, werkt goed samen, schakelt soepel op verschillende niveaus, maar toont waar nodig ook lef en overtuiging in je optreden ( 2 jaar);
  • Je kunt goed plannen en organiseren, neemt initiatief, gaat altijd voor het beste resultaat en wilt jezelf blijven ontwikkelen. ( 3 jr)

Wensen:

  • Competenties: – Analyseren; – Bestuurssensitief; – Klantgericht; – Overtuigingskracht; – Samenwerken; – Plannen en Organiseren; – Motiveren; – Creativiteit;
  • Je hebt wo-werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare rol bij een grote organisatie en hebt aantoonbare resultaten geboekt in een organisatiebrede agile-transformatie;
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 22 mei 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-11 09:14:01

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden