Agile coach | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0619
Startdatum:
16-12-2020
Verwachte einddatum:
31-05-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18 Nov 2020 11:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Agile coach op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Als Agile Coach help je mee met de transitie van de organisatie naar Agile werken, met SAFe als referentie-raamwerk. Je geeft ondersteuning bij de introductie van nieuwe denkwijzen en ways-of working. Je primaire focus komt te liggen op het vormen én coachen van teams waarvan het gros geen echte IT-productteams zijn (denk aan Inkoop/Aanbestedingen, Juridisch, Informatiebeveiliging, Communicatie etc.). Voor het merendeel van deze afdelingen/teams zullen de gangbare raamwerken als Scrum niet als schoolvoorbeeld passen; een flexibele Agile mindset en out-of the-box denken is in dit speelveld vereist. Voor het merendeel van de medewerkers uit de betreffende afdelingen zijn Agile principes nog redelijk nieuw. Tussen de teams/afdelingen bestaan veel afhankelijkheden. Om die af te kunnen gaan stemmen, word je ook gevraagd mee te denken omtrent het toepassen van principes van scaled Agile met als referentie SAFe en mee te denken over de zetten stappen in het verandertraject. Je gaat in dit verband nauw samenwerken met de Product Manager en Release Train Engineer. Als je er energie van krijgt om met een pioniersinstelling onze medewerkers de meerwaarde van transparantie, en incrementeel / iteratief werken te laten zien, dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Achtergrond Opdracht:
Een onderdeel van een bredere doorontwikkeling van Logius is de invoering van een nieuwe werkwijze die gebaseerd is op SAFe. Sinds de start begin 2019 zijn we al verder ontwikkeld. In de Directie Productiehuis (beheer en de doorontwikkeling van alle voorzieningen en de infrastructuur van Logius) zijn vier ARTs ingericht: Authenticatie & Machtigen, Gegevens & Berichten, Gegevensuitwisseling en Platform & Connectiviteit. Inmiddels zijn we ook bezig met de Agile transformatie van de Directies Strategie & Regie en Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling; dit is het gebied waar je je primair als Agile Coach op gaat richten.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • PSM2 of gelijkwaardig;
  • Coaching opleiding of vergelijkbaar;
  • Je hebt 2 jaar ervaring als Agile coach;
  • Je hebt 4 jaar ervaring met begeleiden van verandertrajecten.

Wensen:

  • Competenties: – Durf; – Initiatief; – Resultaatgericht; – Samenwerken; – Zelfontwikkeling;
  • Je hebt ervaring binnen de overheid;
  • SAFe Program Consultant 5.0 / Leading SAFe 5.0; – Professional Scrum with Kanban (PSK); – LeSS Practitioner; – Scaled Professional Scrum (SPS).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-11-17 08:52:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden