Agile coach (2FTE) | Den Haag

De functie Agile coach (2FTE) kun je ook vervullen op basis van een arbeidsovereenkomst met Quest4.

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-613
Startdatum:
01-05-2024
Verwachte einddatum:
28-02-2025
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
24-04-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Agile coach (2FTE)

Wij zoeken twee coaches met advies, coaching en veranderkundige vaardigheden die actief operationele en tactische ondersteuning bieden bij:
Werkeenheden (opdrachten) kunnen omzetten naar (agile) requirements epics, Lean Business Cases, features en stories. Waarbij voordoen, samendoen en laten zelf doen de ontwikkelfases zijn. Het (mede) inhoudelijk vormgeven én operationaliseren van een portfoliovisie o.b.v. de strategische thema’s, een portfolio roadmap, doelstellingen (OKR’en), vormgeven prioriteringsmechanisme en werken binnen de kaders en richtlijnen en er flow ontstaat in het IV-deelportfolio. Het op inhoud coachen van de cockpits van de team of teams met name gericht op productmanagement en architectuur.

Coach 1: focus op het IV-deelportfolio GLB (Gemeenschappelijk Landbouw Beleid) vormgegeven waarbij de Lead productmanager en de Enterprise architect door jou op inhoud gecoadhed gaan worden.

Coach 2: Drie cockpits (productmanager, system architect en RTE) met elk een cluster aan teams gaan werken in dezelfde cadans/synchronisatie waarbij het doel is dat het werk wordt gepulled wordt uit het portfolio GLB (Gemeenschappelijk Landbouw Beleid). Je coached op inhoud het productmanagement (productmanagers en productowners) zodat de requirements kwalitatief op orde worden gebracht. Het ondersteunen van de systemarchitects in het op orde krijgen van de systemarchitectuur.

Je hebt een Agile/SAFe achtergrond en ervaring met coaching op het inhoudelijk vomgeven van een portfolio, requirements, achitectuur zodat flow ontstaat in het portfolio en in de clusters aan teams. Je bent trots op de resultaten die je op dit gebied in het verleden hebt behaald. En ook op de ontwikkeling die je zelf hebt doorgemaakt. Je hebt kennis van (scaled) agile werken en bent in deze omgeving werkzaam geweest, je bent overtuigd van de toegevoegde waarde en je hebt ervaren hoe uitvoeringsorganisaties binnen de overheid (zoals RVO) dit eigen kunnen maken. Je hebt een adaptief vermogen, bent pragmatisch, hands on mentaliteit, zet graag concrete stappen om te leren, en blijft niet in theorie hangen. Je kent het werken bij grote overheidsorganisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten. Wij zoeken een verbinder die mensen meeneemt (draagvlak creëert, verandering begeleidt, bruggenbouwer). Iemand die goed schakelt tussen situaties en tussen mensen en die omgevingsbewust is.

Je draagt direct bij aan organisatie brede kennisopbouw en bewustwording door jouw:

 • Algemene kennis (mindset, values, principes, rollen, Agile, Scrum, SAFe);
 • Aandacht voor groei en rolvolwassenheid;
 • Bijdrage aan het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal;
 • Ervaringen met het geven van Agile trainingen/opleidingen

Het betreft een tijdelijke ondersteuning met als doel dit bij een RVO onderdeel te borgen.

Achtergrond

RVO werkt stapsgewijs aan de Agile transformatie: Agile@RVO. Veranderingen worden op verschillende plekken in de organisatie in gang gezet, toegepast en geborgd. Een transformatieteam met coaches werkt gezamenlijk aan de eerste transformatie wave binnen de Directie Kernprocessen EU. Dit transformatieteam facliteert het proces onder aansturing van de Transformatieboard.

Wij zoeken een collega met advies- en coachingsachtergrond die bijdraagt aan het kwalitatief op orde krijgen van de requirements zodat flow onstaat in het portfolio en in de clusters aan teams. De medewerker valt hiërarchisch onder de teammanager van het kennisteam projectmanagement, wordt aangestuurd vanuit het kernteam Agile@RVO en stemt nauw af met de verantwoordelijke binnen de Agile transformatie (transformatiecoach en de transformatieowner).

Organisatie

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.
Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Agile coach (2FTE)

Harde-eisen

 • PSM 1, Leergang coachend en dienend leiderschap, faciliterend leiderschap;
 • Relevante certificaten op professioneel niveau;
 • SAFe productowner, PSPO 1 of vergelijkbaar, kennisgebied SAFe architectuur en requirementsmanagement;
 • Relevante certificaten op professioneel niveau;
 • Ruime ervaring met het begeleiden van organisatie naar nieuwe werkwijzen o.b.v. Agile/DevOps (5 jaar).
 • Bedrijfskundige opleiding WO;
 • Ervaring met werken binnen context rijksoverheid (3 jaar);
 • Ervaring met werken in een context van Europese regelingen (1 jaar).

Wensen

 • Scaled Agile / SAFe Agilist certified;
 • Leading Safe;
 • SAFe voor architecten;
 • SAFe productowner/productmanager;
 • SAFe lean portfoliomanagement.

Competenties

 • Is motiverend, enthousiasmerend en inspirerend: zorgt ervoor dat iedereen in het team focus houdt op het doel;
 • Legt de verbinding tussen de verschillende consequenties van agile werken voor financieringsconstructies, KWIV profielen en Besturing/Governance; kan deze duiden;
 • Tilt het team naar een hoger niveau van Agile werken;
 • Is zichtbaar, houdt overzicht en heeft aandacht voor de dagelijkse gang van zaken;
 • Spijkert teamleden en belangrijke stakeholders van het transitieteam bij (ook vanuit de theorie) en brengt praktische kennis bij van Agile en scrum/Kanban;
 • Heeft de focus op kwaliteit (inhoud en samenwerking) in het team, en ondersteunt daarmee de belangen van het team;
 • Gaat realistische en pragmatisch te werk;
 • Open in communicatie, die naar teams luistert zonder gewoon te doen wat ze zeggen / willen;
 • Die helpt knopen door te hakken, duidelijkheid schept in discussies / meetings (en daarin ook streng afkappen, bijsturen en timeboxen).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Extra standplaatsen: Zwolle, Assen (Het kan incidenteel voorkomen dat aanwezigheid gewenst is op verschillende RVO locaties). 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-22 14:00:03

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????contactpersoon:

Gerard Tummers

Bel me nu!

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden