Afdelingshoofd Businessapplicaties a.i. | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Afdelingshoofd Businessapplicaties a.i. is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1363
Startdatum:
06-11-2023
Verwachte einddatum:
31-03-2024
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 110,00


Sluitingsdatum aanvraag:
05-10-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Afdelingshoofd Businessapplicaties a.i.

Wij zijn namens het Openbaar Ministerie op zoek naar een Afdelingshoofd Businessapplicaties a.i. op basis van 36 uur.

Voor de ondersteuning van ons primaire proces vertrouwen we op het onverstoord functioneren van onze businessapplicaties. De afdeling Bestaande Business Applicatie Services (BBASs) van de directie IVOM (Informatievoorziening OM) heeft daar een essentiële rol bij. Van onderhoud, softwareaanpassingen (nieuw en wijzigingen) tot het oplossen van problemen en incidenten, samen met onze ketenpartners en leveranciers. Als afdelingshoofd BBAs stuur je meerdere teams (130 fte) aan bestaande uit informatie analisten, medewerkers informatiemanagement en testers, aangevuld met externe specialisten. Het is het voornemen om ook de ontwikkeling van nieuwe applicaties onder de verantwoordelijkheid van het nieuwe afdelingshoofd te brengen. Dit is een organisatiewijziging waarvoor op korte termijn advies aan de OR zal worden gevraagd.

Jouw verantwoordelijkheden? De kwaliteit en betrouwbaarheid van de applicaties. Inhoudelijke sturing en coaching, uitvoeren van het personeelsbeleid en zorgen voor het werkplezier van je medewerkers. Tevens neem je deel aan landelijke stuur- en overleggroepen, duidelijke governance en uitvoerbare werkafspraken. Maar ook: kijken naar de toekomst. Je laat nieuwe applicaties ontwikkelen, verbetert het deliveryproces door het introduceren van tooling en denkt na over de vraag of de ontwikkeling naar DevOps toegevoegde waarde kan hebben. Ons werk is altijd in beweging, door nieuwe wetgeving, ketenafspraken, sociale en technologische ontwikkelingen en natuurlijk door wensen van onze gebruikers. Jij zorgt dat de informatievoorziening in deze dynamische omgeving duurzaam, voorspelbaar en stabiel is. Je bent lid van het MT IVOM en vanuit deze positie werk je mee aan professionalisering en versterking van de kwaliteit van onze IT-dienstverlening. Het levert je een interessante en verantwoordelijke functie op in het hart van onze rechtsstaat. Als manager wil je niet alles zelf doen, maar vooral je team laten floreren. Eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap zie je als belangrijke elementen voor het realiseren van de doelen en dat begeleid je op een stimulerende en inspirerende manier. Je zet je in voor de belangen van jouw teamleden.

Eisen en wensen voor de functie Afdelingshoofd Businessapplicaties a.i.

Harde eisen:

  • De kandidaat heeft minimaal hbo+/wo werk en denkniveau;
  • De kandidaat heeft een achtergrond of opleiding op het gebied van applicatieontwikkeling;
  • De kandidaat heef aantoonbare ervaring met het aansturen van productie- en ontwikkelteams;
  • De kandidaat heef ervaring met organisatieontwikkeling en veranderingstrajecten in complexe (overheids) omgevingen.

Wensen:

  • De kandidaat heeft x-aantal jaar aantoonbare ervaring op het gebied van applicatieontwikkeling: Dit blijkt uit het cv. (Meer dan 10 jaar = 100 pt, 7 – 10 jaar = 50 pt, < 6 jaar = 25 pt);
  • De kandidaat heeft x-aantal jaar aantoonbare ervaring met het met het aansturen van productie- en ontwikkelteams: Dit blijkt uit het cv. (10 jaar of meer = 100 pt, 5 – 10 jaar = 50 pt, < 5 jaar = 25 punten);
  • De kandidaat heef x-aantal opdrachten ervaring met organisatieontwikkeling en veranderingstrajecten in complexe (overheids) omgevingen: Dit blijkt uit het cv. (5 of meer opdrachten = 100 pt, 3-4 opdrachten = 50 pt, 1-2 opdrachten = 25 pt);
  • De kandidaat heeft verschillende teams geïnspireerd en meegenomen in veranderingen in de hoek van software ontwikkeling: Dit blijkt uit het cv. (Ja = 100 pt Nee = 0 pt).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-03 09:20:53

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden