Adviseur Recordmanagement | Schiedam

Sorry, deze opdracht voor Adviseur Recordmanagement is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Schiedam
Aanvraagnummer:
A2023-1011
Startdatum:
01-09-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
16
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
07-08-2023 17:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Adviseur Recordmanagement

Wij zoeken voor DCMR een Adviseur Recordmanagement op basis van 16 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
DCMR zit momenteel in de implementatiefase van Microsoft 365 (MS365). Het is voor DCMR van groot belang dat het onderdeel recordmanagement conform wet- en regelgeving wordt geimplementeerd, zodat DCMR kan voldoen aan de Archiefwet. Om hiertoe te komen zoeken we een Adviseur Recordmanagement (RM) met een focus op MS365, Office 365 en Sharepoint (Cloud). Daarnaast participeer en adviseer je bij de gebruikelijke RM vragen, KPI inspectie e.d. binnen team Datamanagement.

Taken

 • DCMR ondersteunen bij het verder uitwerken van het beleid dat nu in grote lijnen staat;
 • Het gaat om beleid ten aanzien van opslag van documenten binnen DCMR. Welke documenten slaan we waar (in welke applicatie?) en wanneer op? En meer specifiek; beleid ten aanzien van opslag van documenten binnen MS365. Wanneer opslaan in Sharepoint DMS, wanneer opslaan binnen Teams en wanneer in OneDrive;
 •  Vervolgens ondersteunen van de verdere uitwerking van dat beleid naar hoe dat er dan in MS365 uit moet komen te zien;
 • DCMR heeft geen ervaring in het vertalen van het beleid naar retentielabels, retentiebeleid en governance in MS365. Hiervoor huren we jou in zodat je ons kan begeleiden voor het opzetten van documentenmanagement en digitaal archiveren in MS365;
 • Daarnaast is ondersteuning nodig ten aanzien van opzetten van taxonomie, thesaurus en de vertaalslag naar hoe dit is in te zetten binnen MS365;
 • Indien nodig de selectielijst aanpassen, indien er termijnen die aangepast moeten worden.

DCMR gaat archiefbeheer niet meer centraal doen in één systeem maar doet dit in meerdere systemen. Hoe is dit praktisch te realiseren? We zoeken hier een sparringspartner die onderstaande verder met ons verkent:

 • Als een nieuw projectvoorstel wordt gedaan voor ICT/Informatiesysteem moet aan de voorkant beoordeeld worden of er een rol komt voor RM. We hebben hier nog niet bepaald hoe we dat moeten beoordelen en daarmee ook nog niet uitgewerkt tot een eerste checklist voor degene die het projectvoorstel doet of er mogelijk een archiefcomponent is waar rekening mee gehouden moet worden.
 • Als er een archiefcomponent is, moet dit onderdeel zijn van het hele traject met functionele wensen, Funtionele Acceptatie Test en Gebruikers Acceptatie Test en vervolgens overdracht van de archiefbeheertaak naar RM. Wat is hiervoor nodig en wat moet daar van beschreven worden (nu al en/of tijdens project?)

In dit traject is de Adviseur RM van DCMR je sparringspartner en is dat degene die akkoord geeft op de voorstellen die gedaan zullen worden aan het project MS36.

Achtergrond Opdracht:
DCMR ontwikkelt zich naar een data gedreven organisatie, Om de waarde van de beschikbare data ten volle te benutten is het zaak dat de gegevens van DCMR op een consistente en correcte wijze worden vastgelegd. Deze data wordt vervolgens gebruikt voor de ontwikkeling van informatiemodellen en informatieproducten. Team datamanagement draagt mede zorg dat de informatie van DCMR en (externe) ketenpartners toegankelijk, vindbaar, bruikbaar, authentiek en integer is, zodat zij te allen tijde verantwoording kan afleggen over haar handelen. Met datakwaliteit kernregistratie, het loket Omgevingsdata, Business Intelligence en recordmanagement komen de verschillende expertises over data logischerwijs samen. Team datamanagement ondersteunt de business bij het realiseren van haar ambities, door nauw met haar samen te werken.

Organisatie:
Voor ruim 1,2 miljoen inwoners in het werkgebied streeft DCMR Milieudienst Rijnmond naar een goede leefomgevingskwaliteit. DCMR is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en 15 gemeenten. De dienst is sinds 1987 ondergebracht in een gemeenschappelijke regeling, een rechtspersoonlijkheid bezittend openbaar lichaam. Het is een regio met veel industrie en een hoge bevolkingsdichtheid. In dit gebied bewaakt de DCMR de milieukwaliteit in nauwe samenwerking met andere overheidsinstellingen, zoals de politie, brandweer, arbeidsinspectie en GGD. De DCMR voert deze taak al ruim 40 jaar uit.

DCMR werkt in opdracht van lokale en regionale overheden aan een leefbare en veilige regio voor de mensen die er wonen en werken. Dat doen we door:

 • opleggen en controleren van milieuregels en veiligheidsregels;
 • maken van vergunningen; • monitoren van milieukwaliteit;
 • adviseren over milieu en veiligheid;
 • optreden bij overlast en incidenten.

Bij DCMR werken ruim 500 medewerkers, verdeeld over 3 afdelingen. DCMR is bij de inkoop van goederen, diensten en werken als Aanbestedende Dienst gehouden aan de Aanbestedingswet 2012

Eisen en wensen voor de functie Adviseur Recordmanagement

Harde eisen:

 • Adviseur RM die stevig in zijn schoenen staat en moeilijke gesprekken niet uit de weggaat;
 • Aantoonbaar ervaring met de vraagstukken die wij uitvragen;
 • Minimaal afgeronde HBO-opleiding;
 • Minimaal B2, mondeling en schriftelijke taalbeheersing Nederlands;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring binnen informatievoorziening in het vakgebied RM in combinatie met MS365.

Wensen:

 • Resultaatgericht;Pragmatisch; Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk; Samenwerken; Neemt initiatief; Staat stevig in zijn/haar schoenen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-12 13:06:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden