Adviseur Privacy & Informatieveiligheid | Amstelveen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amstelveen
Aanvraagnummer:
A2022-0089
Startdatum:
31-03-2022
Verwachte einddatum:
31-08-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28-01-2022 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Gemeente Amstelveen op zoek naar een Adviseur Privacy & Informatieveiligheid op basis van 32-36 uur per week. 

Jij bent de specialist op het gebied van privacy en hebt kennis en ervaring met informatieveiligheid. Samen met je collega’s werk je aan een gemeentelijke organisatie die de veiligheid van informatie en bescherming van persoonsgegevens hoog in het vaandel heeft. Je werkt daarvoor heel nauw samen met de collega’s van team informatieveiligheid en privacy (CISO, FG, ISO’s en Privacybeheerder). Samen zorg je ervoor dat de gemeente Amstelveen en Aalsmeer voldoen aan de kaders Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Daarbovenop zoek je naar mogelijkheden om in de voorhoede te lopen op het gebied van cybersecurity en privacy. De focus ligt meer op Privacy dan op informatieveiligheid.

Jij werkt met de beveiligingsbeheerders aan het opstellen, monitoren en evalueren van het beleid op het gebied van informatieveiligheid en privacy. Je initieert, ontwikkelt en verzorgt de voorbereiding en uitvoering van de verschillende projecten (w.o. Programma Digitale Transformatie) en activiteiten op het gebied van informatieveiligheid en privacy. Je voert DPIA’s uit en ondersteunt de CISO bij de coördinatie van het bestuurlijke en ambtelijke verantwoordingsproces en privacy van de gemeente. Je neemt namens de CISO deel in besluitvormingsoverleggen zoals het CAB (Change Advisory Board) en het I-adviesteam. Je ontwikkelt en beheert namens de CISO het Information Security Management System (ISMS). Je adviseert gevraagd en ongevraagd collega’s in de organisatie over informatieveiligheid en privacy. Je houdt externe (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en privacy nauwlettend in de gaten en brengt innovatie in de organisatie op onderwerpen security & privacy by design. Je zorgt voor inhoudelijke en organisatorische voorbereiding en uitwerking van interne en externe vergaderingen/lezingen/workshops, bewustwordingscampagnes en publicaties.  

Kandidaatomschrijving:

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO/WO opleiding (bijvoorbeeld een juridische en/of informatiekundige studie);
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als Adviseur Privacy in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en werkervaring met privacy en informatieveiligheid;
 • Je hebt een uitstekende beheersing (zowel mondeling als schriftelijk) van het Nederlands.

Je bent zowel een denker als een doener. Je denkt mee op tactisch/strategisch niveau maar je zorgt er ook voor dat je operationele taken snel en zorgvuldig voor elkaar krijgt. Je hebt daarbij oog voor politiek-bestuurlijke aspecten in jouw werk en je schakelt goed met mensen op de werkvloer. Je hebt een sterke interesse in ontwikkelingen en innovaties op het gebied van (cyber)security en privacy. Je bent niet bang om af en toe op het podium te staan en brengt de nodige vernieuwing mee in jouw werk. Je bent een sterke netwerker.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO/WO opleiding (minimaal een bachelor diploma);
 • Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring met Privacy en Informatieveiligheid binnen een (semi)overheid organisatie in de afgelopen 4 jaar;
 • Op CV aantoonbaar recente cursussen gevolgd op het gebied van AVG, BIO en sectorale wetgeving;
 • Kandidaat beschikt over eigen devices (BYOD): Bij de Gemeente Amstelveen is Bring Your Own Device (BYOD) van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt, zelf een smartphone, inclusief abonnement en een laptop moet meenemen voor zakelijk gebruik;
 • Competenties: – Proactief; – Flexibiliteit; – Analytisch vermogen; – Communicatief zeer vaardig (mondeling en schriftelijk); – Resultaatgericht; – Overtuigingskracht; – Verbinder / teamspeler; – Betrouwbaar. Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

Wensen:

 • De kandidaat dient in één A4 gemotiveerd aan te geven hoe men invulling wil geven aan de opdracht (zoals geformuleerd in de opdrachtomschrijving). Daarnaast wordt in de brief een toelichting gegeven over hoe men zijn/haar kennis met betrekking tot Gegevensbescherming (AVG) en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) vergaart en toepast. Daarbovenop geef je aan waar je het accent op wil leggen op het gebied van cybersecurity en privacy in relatie tot deze opdracht. De brief wordt getoetst aan de hand van de omschreven opdracht en competenties in de kandidaat omschrijving. De brief dient door de kandidaat zelf geschreven te zijn;
 • Je hebt een relevante afgeronde HBO/WO opleiding in een juridische en/of informatiekundige richting;
 • Op cv aantoonbaar een certificering zoals cipp/e, cipm, cissp;
 • Op CV aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur/consultant Privacy en Informatieveiligheid binnen een (semi)overheid in de afgelopen 7 jaar;
 • Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring als adviseur/consultant Privacy en Informatieveiligheid binnen een gemeente in de afgelopen 5 jaar;
 • De kandidaat is uiterlijk per 31-03-2022 beschikbaar? Antwoorden met ja of nee;
 • Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. – Verificatie van inhoud aangeboden profiel; – Resultaten/praktijkvoorbeelden vanuit vorige werkzaamheden; – Competenties voor deze uitvraag; – In hoeverre de kandidaat overtuigt de opdracht succesvol af te ronden; – Klik en samenstelling binnen het team.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 3 februari 2022 vanaf 14:00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

32 uur per week is bespreekbaar. Minder uur niet.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-01-21 09:35:38

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden