Adviseur Playbook en leeromgeving | Zwolle

Sorry, deze opdracht voor Adviseur Playbook en leeromgeving is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Zwolle
Aanvraagnummer:
A2024-572
Startdatum:
29-04-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
18-04-2024 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Adviseur Playbook en leeromgeving

Opdrachtomschrijving
Wij zoeken collega met een advies, coaching en veranderkundige achtergrond die actief operationele en tactische ondersteuning biedt bij:

 • De doorontwikkeling van het playbook, waarvan de 1e versie opgeleverd is in december ’23. De ambitie is toe te werken naar een volgende fase in volwassenheid door: verrijken en uitbreiden van de inhoud (goodpractices, kaders, mindset), bevorderen van de toegankelijkheid (migratie naar Confluence), reader journey (gebruiks ervaring) en het actief uitdragen naar gebruikers en coaches en feedback ophalen.
 • verdere uitbouw van de dimensie meten, leren en evalueren (MLE) in relatie tot de Agile transformatie. Initiatieven die inzicht geven in en bevorderen van medewerker- en klanttevredenheid, flow, velocity (bv team barometer, etc). En daarnaast het meetbaar maken van de resultaten en toegevoegde waarde van de Agile transformatie (inzicht via OKR).

Je hebt een Agile/SAFe achtergrond en ervaring met het werken met een playbook, opleiding en evaluatie in een Agile omgeving. Je bent trots op de resultaten die je op dit gebied in het verleden hebt behaald. En ook op de ontwikkeling die je zelf hebt doorgemaakt. Je hebt kennis van (scaled) agile werken en bent in deze omgeving werkzaam geweest, je bent overtuigd van de toegevoegde waarde en je hebt ervaren hoe uitvoeringsorganisaties binnen de overheid (zoals RVO) dit eigen kunnen maken.

Je hebt een adaptief vermogen, bent pragmatisch, hands on mentaliteit, zet graag concrete stappen om te leren, en blijft niet in theorie hangen. Je kent het werken bij grote overheidsorganisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten. Wij zoeken een verbinder die mensen meeneemt (draagvlak creëert, verandering begeleidt, bruggenbouwer). Iemand die goed schakelt tussen situaties en tussen mensen en die omgevingsbewust is.

Je draagt direct bij aan organisatiebrede kennisopbouw en bewustwording door jouw:

 • Algemene kennis (mindset, values, principes, rollen, Agile, Scrum, SAFe)
 • Aandacht voor groei en rolvolwassenheid
 • Bijdrage aan het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal
 • Ervaringen met het geven van Agile trainingen/opleidingen

Het betreft een tijdelijke ondersteuning met als doel dit bij een RVO onderdeel te borgen.

Achtergrond
RVO werkt stapsgewijs aan de Agile transformatie: Agile@RVO. Veranderingen worden op verschillende plekken in de organisatie in gang gezet, toegepast en geborgd. Een kernteam faciliteert dit proces onder aansturing van een Leidende Coalitie en verantwoordelijke directeuren. De nieuwe manier van denken en werken; Agile werken wordt ondersteund en geborgd in het playbook.

Het playbook is een digitale omgeving waarin de nieuwe manier van werken wordt geschetst. Daarnaast is het playbook een verzameling van good practices ter bevordering van het lerend vermogen van de organisatie en vormt de basis van kennisopbouw en coaching en input voor communities.

Wij zoeken een collega met advies- en coachingsachtergrond die het playbook verder opbouwt, toegankelijk maakt en het gebruik stimuleert en daarnaast het meten, leren en evalueren verder uitbouwt i.r.t. de agile transformatie. De medewerker valt hiërarchisch onder de teammanager van het kennisteam projectmanagement, wordt aangestuurd vanuit het kernteam Agile@RVO en stemt nauw af met de verantwoordelijke binnen de Campus rond het leerprogramma.

Organisatie
Kansen voor Nederland, kansen voor jou

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Adviseur Playbook en leeromgeving

Harde-eisen

 • Safe Principle Consultant, Organisational Behaviour Management;
 • Ervaring met inzet van playbook bij Agile Transformatie (3 jaar);
 • HBO/WO werk- en denkniveau (8 jaar);
 • Ervaring met werken en ontwikkelen binnen Confluence (3 jaar);
 • Ervaring met werken en ontwikkelen van Intranet (3 jaar).

Wensen

 • Maken publicaties, geven van workshops;
 • Ontwikkelen van leeromgevingen;
 • Uitstekende vaardigheden taal, webbased schrijven, visualisatie.

Competenties

 • Verbinder tussen business cq IV-organisatie en project;
 • Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt;
 • Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit, is proactief;
 • Voorspelbaar, bewaakt (issues, risico’s, leerpunten, backlog).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-16 07:37:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden