Adviseur Informatiehuishouding | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Adviseur Informatiehuishouding is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-183
Startdatum:
01-03-2023
Verwachte einddatum:
28-02-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
14-02-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Adviseur Informatiehuishouding

Wij zijn namens het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op zoek naar een Adviseur Informatiehuishouding op basis van 32-36 uur.

Een goed functionerende overheid begint bij volledige, betrouwbare en transparante overheidsinformatie. Dat we daarom als Rijksoverheid voor een grote veranderopgave staan, heeft de actualiteit wel duidelijk gemaakt. Met het programma ENIGMA Informatiehuishouding Open op Orde SZW werken we bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag aan het verbeteren van onze informatiehuishouding. Help jij ons als senior adviseur informatiehuishouding om ons informatiebeheer te verbeteren?

Als senior adviseur adviseer je het programmamanagement van het programma ENIGMA, de directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel (OBP), de CIO en de plaatsvervangend secretaris-generaal over de informatiehuishouding. Je zet jouw kennis en creativiteit in bij het adviseren van projectleiders binnen het programma en de adviseurs informatiehuishouding bij de directie OBP. Je vindt het leuk om je te verdiepen in de verschillende aspecten van de informatiehuishouding. Je houdt je kennis up-to-date en je bent in staat een goed netwerk zowel binnen SZW als interdepartementaal op te bouwen en te onderhouden. Als senior-adviseur ben je gericht op samenwerking. Je werkt nauw samen met de adviseurs informatiehuishouding bij OBP, de coördinatoren informatiehuishouding, informatiemanagers en de informatiebeveiliging en privacy coördinatoren.

Achtergrond:
We hebben als departement belangrijke lessen geleerd uit het verslag Ongekend Onrecht van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK). Onze doelen: het versneld op orde brengen van onze informatiehuishouding, en het vergroten van de transparantie naar de samenleving en het parlement. Daarnaast is de Wet open overheid vanaf 1 mei 2022 ingegaan. Dit betekent dat de overheid (nog) transparanter moet worden. Voor het verbeteren van de informatiehuishouding en het vergroten van transparantie ontwikkelden we het meerjarige programma ENIGMA, Informatiehuishouding Open op Orde SZW. Doel van het programma is om het informatiebeheer binnen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te verbeteren en transparanter te maken. En om het bewustzijn van de omgang met openbaarheid van informatie in het DNA van onze medewerkers en in het werkklimaat en – proces van het departement te verankeren. De plaatsvervangend secretaris-generaal is opdrachtgever van het programma.

Organisatie:
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt aan eerlijk, gezond en veilig werk in Nederland. Iedereen moet de kans krijgen om mee te doen en zich te ontwikkelen, zodat je zelf kunt bijdragen aan je eigen toekomst. Als het tegenzit, zorgen we voor een vangnet, en als je met pensioen gaat voor een inkomen. Dat kan alleen in een land waar mensen er voor elkaar zijn. Wij willen beleid maken dat voor iedereen werkt. We luisteren naar wat er speelt in de samenleving, werken nauw samen met partners en spelen in op nieuwe ontwikkelingen; nationaal en internationaal. We buigen ons over vragen die niet bepaald tot de gemakkelijkste behoren. Over het sociaal beleid, de toekomst van de verzorgingsstaat en de betaalbaarheid van de oudedagsvoorziening. Maar ook over de vergrijzingsproblematiek en de veiligheid op de werkplek. We stimuleren de naleving van regels en als er misstanden zijn, treden we op. Het ministerie geeft als werkgever het goede voorbeeld.

Eisen en wensen voor de functie Adviseur Informatiehuishouding

Harde eisen:

  • Kandidaat beschikt over WO werk-/denkniveau;
  • Kandidaat heeft meerdere jaren relevante ervaring als senior adviseur informatiehuishouding;
  • Kandidaat is bereid om twee referenties op te geven met wie door opdrachtgever telefonisch contact kan worden opgenomen. Dit enkel nadat er al een gesprek met opdrachtgever heeft plaatsgevonden;
  • Competenties: -Organisatie- en politiek bestuurlijke sensitiviteit; -Samenwerken/verbinden; -Resultaatgericht; -Analyseren; -Omgevingsbewustzijn; -Plannen en organiseren; -Organisatiesensitiviteit; -Overtuigingskracht; -Netwerken; -Creativiteit.

Wensen:

  • Mate waarin de kandidaat aantoonbaar draagvlak kan organiseren (Maximaal 150 punten);
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met advisering m.b.t. informatiehuishouding in een politiek-bestuurlijke context (Maximaal 250 punten);
  • Mate waarin kandidaat beschikt over de gevraagde competenties en vaardigheden anders dan wens 1 (toetsbaar in CV, motivatie en/of mogelijk gesprek) (Maximaal 250 punten);
  • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie en/of de opgave van de opdrachtgever (Maximaal 200 punten).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-09 08:20:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden