Adviseur Documentaire InformatieVoorziening | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1765
Startdatum:
01-09-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
12-08-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) op zoek naar een Adviseur Documentaire InformatieVoorziening op basis van 36 uur per week.

Functieomschrijving:
Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) zoekt een adviseur documentair informatiemanagement voor het inrichten van adequaat informatiebeheer voor de informatiestromen rondom EV. Dit is een nieuw team.

Gezien de grote vraag naar de inzet van het team is het nodig om een goede informatievoorziening in te richten. Deze moet aansluiten op de informatievoorziening binnen het NCSC en op de samenwerkingsvoorzieningen tussen de betrokken partners. Belangrijk kenmerk van de informatieverwerkingen is vertrouwelijkheid. Tevens is betreft de informatieverwerking zowel data, informatie als berichten gedistribueerd over meerdere applicaties.

In de context van het actieplan informatiehuishouding Rijk is ook het NCSC verbetermaatregelen aan het voorbereiden in haar informatiehuishouding. Transparantie en verantwoording zijn daarin belangrijke waarden. Je hebt in de uitvoering van de werk daarom nauw contact met de adviseur informatiebeheer binnen het CIO office. Jouw inzichten uit het werk voor EV dragen bij aan NCSC brede ontwikkelingen en andersom. Waar nodig voer je specifieke verbetermaatregelen uit in het kader van het actieplan.

Het NCSC is in ontwikkeling en dat geldt ook voor de unit Informatievoorziening en Techniek (IV&T) waar je komt te werken. We zoeken een collega die ons op een proactieve wijze bij die verandering kan helpen, bijvoorbeeld bij de implementatie van agile werkvormen, de doorontwikkeling van ons technisch landschap en het in algemene zin meer op een professionele manier leveren van IT-diensten. We zoeken daarom ook een senior solution engineer met ervaring, visie en daadkracht.

Het doel is om te komen tot een passende informatiehuishouding voor de informatiestromen EV:

 • De inrichting moet conform wet- en regelgeving (zoals WoO, AVG, Archiefwet) zijn ingericht compliant aan JenV beleid op gebied van informatiehuishouding;
 • De inrichting moet aangesloten worden op de werkwijzen en gebruikte systemen binnen het NCSC, rekening houdend met de verschillende bestaande (gerubriceerde) netwerken van het NCSC en de systemen die hier reeds op draaien;
 • De informatievoorziening moet voorzien in ontsluiting van informatie naar en tussen de betrokken partners, daar waar nodig wordt gebruik gemaakt van generieke IV diensten rijk.

Tot de taken horen:

 • opzetten en inrichten van de informatievoorziening van het team dat zich bezig houdt met Economische Veiligheid en de Belangen, Dreigingen en Weerbaarheidsaanpak (BDW aanpak);
 • Het uitvoeren van informatiebeheer van diverse informatiestromen totdat medewerkers er zelfstandig mee aan de slag kunnen;
 • Het borgen van deze informatievoorziening binnen het team. Hierbij horen uitgewerkte processen, procedures en werkinstructies.

Aanpak:

 • Je heb een hoge mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid;
 • Je bevraagt actief de betrokkenen om tot de beste oplossingen te komen;
 • De opdracht heeft als resultaatverplichting dat het pakket aan oplossingen, inrichtingen en processen als geheel aan het NCSC overgedragen kan worden en dat zij dit hierna zelfstandig kan uitvoeren;
 • Na oplevering kan het NCSC zelf wijzigingen in de systematiek en processen aanbrengen om evt. nieuwe producten en diensten toe te voegen.

Achtergrond:
Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) zoekt een adviseur documentair informatiemanagement voor het inrichten van adequaat informatiebeheer voor de informatiestromen rondom EV. Dit is een nieuw team. Zij heeft veel verschillende samenwerkingspartners buiten de organisatie en binnen en buiten het departement van Justitie en Veiligheid. Als kennispartner op dit onderwerp zorg het NCSC ook voor samenbrengen van informatie op het onderwerp EV en waar nodig analyseren en beschikbaar stellen aan betrokken partners.

Organisatie:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van de NCTV is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties in de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland.

 

 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt een afgeronde opleiding in de richting ICT of bedrijfskunde of vergelijkbaar (minimaal HBO);
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring met inrichten en beheren van informatiebeheer/ informatiehuishouding;
 • Je beschikt over een certificering SOD of vergelijkbaar.

Wensen:

 • Relevante ervaring met inrichting van informatiestromen op samenwerkingsplatforms zoal office 365 of Confluence;
 • Relevante ervaring op het gebied van informatiebeheer projecten/ het inrichten van informatiebeheer binnen organisaties;
 • Relevante ervaring met informatiebeheer projecten binnen de (Rijks)overheid;
 • Relevante ervaring met het ondersteunen van of adviseren binnen uitvoeringsorganisaties en/of crisisorganisatie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-08-09 11:22:11

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden