IT-architect opdrachten

Ben jij een resultaatgerichte, analytische IT-architect op zoek naar nieuwe opdrachten of een nieuwe baan? Meld je dan aan voor de Quest4 Talentpool. Wij zijn namelijk doorlopend op zoek naar ervaren IT-architecten voor onze opdrachtgevers, waaronder de rijksoverheid. Als je cv eenmaal in onze Talentpool zit, dan kunnen we je snel matchen met passende ICT-opdrachten.

Upload je cv in onze Talentpool

 

Wat doet een IT-architect?

Als IT-architect ben je een specialist in het ontwerpen van applicaties, samen met developers. Daarnaast werk je aan software- en cloudoplossingen. Je bent zowel een technisch zwaargewicht als een goede communicator. Je bent namelijk de spil tussen de developers en de uiteindelijke gebruikers van software en zorgt dat gestelde doelen gehaald worden. Je ontwikkelt kwaliteitsoplossingen voor de gehele onderneming of een deel daarvan. Dat kan een systeem zijn, een infrastructuur of een applicatie. Jouw ontwerpen vormen de basis voor de IT-projecten.

Het takenpakket van de IT-architect is zeer uitgebreid. Belangrijke verantwoordelijkheden en taken zijn:

 • projectbeheer;
 • gebruikersbehoeften analyseren en definiëren;
 • infrastructuur ontwerpen;
 • inkoopadvies software of hardware;
 • bestaande architecturen en doelarchitecturen vergelijken;
 • innovaties en trends analyseren en standaardiseren;
 • ontwerpvoorstellen (door)ontwikkelen;
 • IT-concepten beoordelen;
 • architectuurcomponenten upgraden;
 • functionaliteiten testen.

Veelgevraagde functies binnen de IT-architectuur zijn:

Enterprise architect
Deze specialistische IT-architect heeft een overkoepelende rol en is verantwoordelijk voor architectuurbeheer. Als enterprise architect zorg je dat projecten van technologie, data en bedrijf verlopen volgens de organisatievisie.

Solutions architect
In deze functie ontwerp je onder andere applicaties en oplossingen, afgestemd op functionele vereisten. Je werkt hiervoor onder andere samen met functioneel beheerders en developers.

Systeemarchitect
Je werkt aan infrastructuur en implementatie. In kleinere organisaties kan het zijn dat je de taken doet van zowel een systeemarchitect als solutions architect.

Domain architect
In deze specialistische IT-rol werk je veelal aan opdrachten in diverse deelgebieden, zoals: cloud-oplossingen, data, integratie, infrastructuur, security, mobiele applicaties.

Vaardigheden, kennis en competenties voor de IT-architect

Voor alle IT-architect opdrachten is minimaal HBO-denk- en werkniveau vereist. Daarnaast vragen de verschillende functies en deelgebieden om specifieke kennis en vaardigheden. Overeenkomsten vind je vooral in de gevraagde competenties.

Veelgevraagde competenties zijn onder andere:

 • analytisch
 • omgevingsbewust
 • resultaatgericht
 • innovatief
 • methodisch
 • systematisch
 • samenwerken
 • stakeholdermanagement

>> Lees de tips ‘Zet de juiste competenties en vaardigheden op je cv

Quest4 helpt je bij de volgende stap in je carrière

Door je te laten detacheren via Quest4 kun je als zzp’er veel tijd besparen op het zoeken naar nieuwe opdrachten en administratieve werkzaamheden. Wij nemen je tijdrovend werk uit handen, zodat jij kunt focussen op je opdracht. We vinden het belangrijk dat jij een opdracht of baan vindt die bij je past. Want we geloven dat je je ambities het beste kunt realiseren als je in je kracht staat. Daarom geven wij jou als ICT-professional intensieve begeleiding in het gehele proces, zowel vóór als tijdens je opdracht. We zijn een betrouwbare sparringpartner voor alles wat te maken heeft met je ICT-opdracht.

We zijn sinds 2000 gespecialiseerd in IT-detachering en -recruitment en behoren tot de ‘preferred suppliers’ van vele overheidsorganisaties. Dat betekent dat we directe leverancier zijn voor ICT-opdrachten. Onder andere bij de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken, Justitie en Veiligheid en bij DICTU.

“Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen”Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de Rijksoverheid

“Dit was mijn eerste ervaring met detachering”Désirée Meijne-Schmit

>> Lees meer reacties van IT-professionals over samenwerken met Quest4

IT-architect opdrachten bij de overheid

IT-architect is een verantwoordelijke functie bij grote organisaties, zoals de overheid. Je maakt meer kans op een uitdagende opdracht als je al ervaring hebt opgedaan bij een grote organisatie waarbij processen en regels belangrijk zijn. Denk aan overheidsinstellingen, telecombedrijven, verzekeringsmaatschappijen en financiële dienstverleners.

Onze opdrachtgevers

We werken onder andere samen met:

Achmea, Waterschap Rivierenland, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Belastingdienst, HEMA, Holland Casino, Gemeente Amstelveen, Ahold Delhaize, Provincie Noord-Holland, Port of Rotterdam, Gemeente Arnhem, KPN, ABN AMRO, Gemeente Rotterdam, Kamer van Koophandel, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Crocs, Rijksvastgoedbedrijf, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, De Connectie, Gemeente Arnhem, SSC-ICT, Logius, Rijksdienst Ondernemend Nederland.

Upload je cv in onze Talentpool

Alleen CV uploaden
CV uploaden *

Maximum file size: 5MB

Meerkeuze *

Conform de AVG-wetgeving verwijzen wij naar ons privacy statement.

Direct contact met  Marco Buitenhuis

 

06 296 02 668

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

De nieuwste opdrachten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden