Business intelligence opdrachten

Ben jij een business intelligence specialist op zoek naar uitdagende opdrachten? Meld je dan aan voor de Quest4 Talentpool. Wij zijn namelijk doorlopend op zoek naar ervaren BI-specialisten voor onze opdrachtgevers, waaronder de rijksoverheid. Als je cv eenmaal in onze Talentpool zit, dan kunnen we je snel matchen met passende ICT-opdrachten.

Upload je cv in onze Talentpool

 

Wat doet een business intelligence specialist?

Als business intelligence specialist (BI specialist) zorg je dat processen datagedreven bestuurd en verbeterd kunnen worden. Je creëert nieuwe inzichten en waarde door de gewenste inzichten van stakeholders op te halen en deze te vertalen naar rapportages en dashboards. Waar nodig ontwerp je nieuwe oplossingen die voorzien in de meer complexe behoefte van de (eind)gebruikers.

Binnen het aanbod van business intelligence opdrachten vind je diverse deelgebieden en specialisaties. We lichten drie veelvoorkomende specialisaties toe: business intelligence ontwikkelaar, business intelligence analist en business intelligence consultant.

Als business intelligence ontwikkelaar analyseer je data uit verschillende systemen en verzorg je de managementinformatie voor verschillende directies, afdelingen en stakeholders. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor doorontwikkeling, beheer en onderhoud van het datawarehouse en de rapportage-omgeving. Je geeft hiervoor inhoudelijke ondersteuning aan het ontwerpproces, onder andere aan database-modellering. In je rol als BI-ontwikkelaar vertaal je de informatiebehoefte van het management naar een ontwerp. Je werkt hiervoor nauw samen met bijvoorbeeld de BI-analist. Je bent als ontwikkelaar vaak hoofdverantwoordelijk voor de bouw van rapportages.

Als business intelligence (BI) analist ben je vertaler van informatiebehoeften naar analyses, trends en prognoses. Je zorg je dat de informatiebehoeften van binnen en buiten de organisatie ingevuld kunnen worden.Voor proces- en organisatievraagstukken bied je beslissingsondersteunende informatie, die je zelf kunt produceren uit ruwe databronnen. Daarnaast ben je in staat omvangrijke en complexe wijzigingen te analyseren en kun je in kaart brengen welke effecten deze teweeg hebben gebracht in het gebruik van systemen.Je kunt omgaan met de complexiteit van dienstverlening-ketens en ICT-landschappen. Je zet business-vragen om naar data-uitvragen. Je interpreteert data-tabellen en combineert en vertaalt ze naar dashboards en rapportages. Je herkent trends, prognoses, kansen en bedreigingen en communiceert deze naar diverse stakeholders.

Als business intelligence consultant ben je een intermediair tussen de business en de techniek. Je kruipt in de huid van je opdrachtgevers en adviseer je (gevraagd en ongevraagd) over de kansen en toepassingen van BI voor de organisatie. Je bent in staat om collega’s en managers van de business-teams te voorzien van scherpe analyses en inzichten. Je hebt een uitstekend begrip van het gehele realisatie-proces van business analyse, data-analyse, ontwerp en realisatie van datastructuren tot aan ontwerp en realisatie van front-end toepassingen. Dit maakt je een goede gesprekspartner voor de alle leden van je (scrum)team.

Vaardigheden, kennis en competenties voor de business intelligence specialist

Voor alle business intelligence opdrachten is minimaal HBO-denk- en werkniveau vereist. Daarnaast vragen de verschillende functies om specifieke kennis, vaardigheden en competenties.

Veelgevraagde kennis en ervaring:

 • advies geven over strategische structuurkeuzes;
 • business-wensen en informatiebehoeften in kaart brengen;
 • ontwerpen van nieuwe business georiënteerde oplossingen in database-platformen;
 • samenwerken met de ontwikkelaars van het datawarehouse;
 • ontwikkelen van rapporten en dashboards;
 • coachen van teamleden op het vlak van BI;
 • actief bijdragen aan integratie van BI-systemen binnen de organisatie;
 • kennis van datawarehouse tooling, analyse tooling en visualisatie.

Veelgevraagde competenties:

 • samenwerken
 • flexibel
 • professionaliteit
 • onafhankelijk
 • communicatief

>> Lees de tips ‘Zet de juiste competenties en vaardigheden op je cv

Quest4 helpt je bij de volgende stap in je carrière

Door je te laten detacheren via Quest 4 kun je als zzp’er veel tijd besparen op het zoeken naar nieuwe opdrachten en administratieve werkzaamheden. Wij nemen je tijdrovend werk uit handen, zodat jij kunt focussen op je opdracht. We vinden het belangrijk dat jij een opdracht of baan vindt die bij je past. Want we geloven dat je je ambities het beste kunt realiseren als je in je kracht staat. Daarom geven wij jou als ICT-professional intensieve begeleiding in het gehele proces, zowel vóór als tijdens je opdracht. We zijn een betrouwbare sparringpartner voor alles wat te maken heeft met je ICT-opdracht.

We zijn sinds 2000 gespecialiseerd in IT-detachering en -recruitment en behoren tot de ‘preferred suppliers’ van vele overheidsorganisaties. Dat betekent dat we directe leverancier zijn voor ICT-opdrachten. Onder andere bij de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken, Justitie en Veiligheid en bij DICTU.

“Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen”Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de Rijksoverheid

“Dit was mijn eerste ervaring met detachering”Désirée Meijne-Schmit

>> Lees meer reacties van IT-professionals over samenwerken met Quest4

Business intelligence opdrachten bij de overheid

Business intelligence specialist is een verantwoordelijke functie bij grote organisaties, zoals de overheid. Je maakt meer kans op een uitdagende opdracht als je al ervaring hebt opgedaan bij een grote organisatie waarbij processen en regels belangrijk zijn. Denk aan overheidsinstellingen, telecombedrijven, verzekeringsmaatschappijen en financiële dienstverleners.

Onze opdrachtgevers

We werken onder andere samen met:

Achmea, Waterschap Rivierenland, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Belastingdienst, HEMA, Holland Casino, Gemeente Amstelveen, Ahold Delhaize, Provincie Noord-Holland, Port of Rotterdam, Gemeente Arnhem, KPN, ABN AMRO, Gemeente Rotterdam, Kamer van Koophandel, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Crocs, Rijksvastgoedbedrijf, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, De Connectie, Gemeente Arnhem, SSC-ICT, Logius, Rijksdienst Ondernemend Nederland.

Upload je cv in onze Talentpool

Alleen CV uploaden
CV uploaden *

Maximum file size: 5MB

Meerkeuze *

Conform de AVG-wetgeving verwijzen wij naar ons privacy statement.

Direct contact met  Marco Buitenhuis

 

06 296 02 668

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

De nieuwste opdrachten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden