Vitale ICT-beroepen en de coronacrisis

De lijst van de Rijksoverheid met vitale beroepen in de coronacrisis is je vast niet ontgaan. Ook de ICT-sector staat erop.

Quest4 is gespecialiseerd in Recruitment voor de ICT-sector. Veel van onze medewerkers en zzp’ers zijn juist nu hard nodig.

De ICT-sector zorgt ervoor dat cruciale infrastructuren blijven draaien. Daarnaast maken ICT’ers het mogelijk dat we storingvrij en veilig thuis kunnen werken. Denk aan: digitale vergaderruimtes, intranet, VPN’s, Tokens en andere beveiligde inlogmethodes.

Vitale ICT-beroepen tijdens de coronacrisis

Veel ICT-specialisten kunnen – voor de specifieke opdrachten waarop ze zijn ingezet – goed vanuit huis doorwerken. Wat zijn die vitale beroepen in de ICT-sector? Onmisbaar zijn in ieder geval de functies voor onderhoud en beheer van kritische netwerken. Daarnaast zijn ook projectmanagers, designers en content managers op sommige plekken hard nodig tijdens de coronacrisis. Zij zorgen voor duidelije en snelle communicatie tussen afdelingen en met klanten.

ICT-functies waar ook tijdens de coronacrisis een beroep op wordt gedaan zijn onder andere:

  • architecten
  • functioneel beheerders
  • UX-designers
  • security experts
  • service managers
  • netwerkbeheerders
  • scrummasters

Deze ICT-functies draaien op volle kracht

Sommige ICT’ers binnen de retail werken ook nog volle dagen. Dit geldt onder andere voor: SAP experts, Cloud architecten en EDI experts.

Netwerkbeheerders en servicedesk-medewerkers vormen een rots in de branding. Juist nu iedereen vanuit huis werkt zorgen zij dat netwerken blijven draaien en storingen snel en adequaat worden opgelost.

Voor de scrummasters is het flink aanpassen, omdat ze nu op afstand moeten coördineren. Ze moeten extra alert zijn op non-verbale signalen. Doorgewinterde scrummasters zien dit juist als een periode waarin ze veel kunnen betekenen voor de opdrachtgever. Hun aanpassingsvermogen, communicatieskills, gevoel voor overzicht en stressbestendigheid zijn juist nu extra belangrijk.

Zoek je een baan in de ICT? We vullen veel opdrachten in voor onder andere deze opdrachtgevers:

  • de Rijksoverheid
  • gemeentes
  • waterschappen

>> Bekijk de nieuwste opdrachten voor zzp’ers

Scoren met competenties: positiviteit, pragmatisme, flexibiliteit

Ze lijken soms misschien wat vaag; de lijsten met competenties in vacatureteksten. Maar ze hebben wel degelijk zin. In onrustige tijden zoals nu, maak je het verschil met sterke competenties en persoonlijke vaardigheden.
Professionals en zzp’ers met de competenties positiviteit, pragmatisme en flexibiliteit, vallen extra op.

>> Schrijf je in voor de Job Alert  (en je ontvangt t/m 15 mei een kortingscode voor online cursussen)

Investeer in jezelf: doe een online cursus

Benut de eventuele extra tijd die je nu over hebt om in jezelf te investeren. Update je CV en upload hem in onze talentpool. Werk je Linkedin-profiel bij en verdiep je verder in je loopbaan in de ICT. Misschien denk je zelfs over een carrièreswitch? Verdiep je in de wereld van de ICT en bekijk welke functies aansluiten op je huidige vaardigheden en expertise. Wat kun je aanvullen? Welke cursussen en opleidingen heb je nodig om daar te komen?
Doe een online cursus en onderzoek de mogelijkheden om jouw persoonlijke skills, expertise en ervaring nog verder te verbeteren.

>> Lees ook: Laat je omscholen tijdens de coronacrisis

(Foto: Annie Spratt via Unsplash)

Gepubliceerd op 24.03.2020

Deel dit verhaal:

IT-jobs in je mail?


Met de Quest4 Job Alert ontvang je de nieuwste IT-opdrachten en vacatures automatisch in je mailbox.
Vul je gegevens in:
Welk type functies wil je ontvangen? (Je kunt je keuze altijd weer wijzigen via de Job Alert e-mails.)
Na het aanmelden ontvang je een e-mail waarmee je je Job Alert nog even moet bevestigen. Daarna is je Job Alert actief.
We verwerken je persoonsgegevens conform ons privacy statement.

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden