Moet je als interimmer de tariefindicatie volgen?

Het artikel ‘Tariefindicatie van opdrachtgevers stijgt nog maar nauwelijks’ op basis van de analyse van Planet Interim, geeft een verschuiving weer in tarieven. Daarnaast laat het zien dat opdrachtgevers lang niet altijd een reëel tarief voorstellen.

Binnen de overheidsmantels is dat vaak ook het geval. De overheidsmantels worden vaak voor 4 jaar afgesloten met vaste tarieven voor schalen conform de BBRA.

Volg je de tariefindicatie, of niet?

Het is best een uitdaging om in een markt waar veel schaarste is en waar de prijzen stijgen toch de juiste kandidaten te krijgen. Als interimmer zul je jezelf ook de vraag stellen: “ga ik op zo’n opdracht in als ik ergens anders misschien een hoger tarief kan krijgen?”

Tarieven van IT Testing, Audit & Security dalen

Tarieven van juridische interimfuncties stijgen, terwijl die van IT Testing, Audit & Security dalen. Dat is één van de opvallende uitkomsten van een analyse van opdrachten van Planet Interim. Volgens de indicaties van opdrachtgevers stijgen de tarieven licht, over het algemeen genomen. Maar die indicaties blijken lang niet altijd realistisch te zijn.

Tariefindicaties die opdrachtgevers meegeven met online gepubliceerde opdrachten voor interim professionals zijn maar licht gestegen. Het uurtarief lag in de eerste helft van 2019 op € 67,75 per uur terwijl dat tarief over heel 2018 op € 67,09 lag. In 2017 lag het nog op € 62,51. De stijging zet dus maar nauwelijks door.

Dit blijkt uit een analyse van een meer dan 30 duizend interim-opdrachten die Planet Interim wist te verzamelen en publiceren tussen januari en juni 2019.

Het complete artikel kun je hier lezen.

Gepubliceerd op 03.10.2019

Deel dit verhaal:

IT-jobs in je mail?


Met de Quest4 Job Alert ontvang je de nieuwste IT-opdrachten en vacatures automatisch in je mailbox.
Vul je gegevens in:
Welk type functies wil je ontvangen? (Je kunt je keuze altijd weer wijzigen via de Job Alert e-mails.)
Na het aanmelden ontvang je een e-mail waarmee je je Job Alert nog even moet bevestigen. Daarna is je Job Alert actief.
We verwerken je persoonsgegevens conform ons privacy statement.

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden