Het belang van kernwaarden in moeilijke tijden

2021 is bijna over en we kunnen met ze allen concluderen dat het een roerig jaar is geweest. Startend vanuit een lockdown, avondklok en alle beperkende maatregelen is het team van Quest4 het jaar begonnen. Wij beseften dat het geen gemakkelijk jaar zou worden dus het begint met de schouders eronder te zetten. (Eén van onze kernwaarden ”werken met hart en ziel”).

Maar met alleen hard werken komen wij er niet. De schaarste op de markt groeide en geschikte kandidaten waren steeds lastiger te vinden. Doordat wij onze processen zo efficiënt mogelijk hebben ingericht, waarbij wij veel waarde hechten aan persoonlijke verbinding, kiest men voor Quest4. Hierdoor hebben wij veel kandidaten op nieuwe opdrachten gekregen of op bestaande opdrachten weten te behouden. (Eén van onze kernwaarden “Jij staat centraal”).

Het succesvol plaatsen of behouden van kandidaten is ook het resultaat van samen naar één doel werken. Waarbij er geen verborgen agenda is en alles bespreekbaar is. Wij bereiden kandidaten goed voor. Zowel in de fase van de aanbieding en intake, als in de fase van de opdracht. Wij hebben daar ook dit jaar weer de bevestiging van ontvangen wat ons weer energie geeft. (Onze kernwaarden transparant en samen bereiken wij meer)

Die kernwaarden geven ons houvast en ondersteunen in de keuzes die wij maken en dragen bij aan het behalen van onze doelstellingen.

En we hebben veel bereikt dit jaar. We hebben samen mooie duurzame inzetten gerealiseerd waar wij en de kandidaten trots op zijn en voldoening uit halen. Zo hebben wij kandidaten bij het IMG in Groningen, DICTU, maar ook bij het SKC in Zeeland. Hebben we strategische inzetten bij Waternet, de HEMA en bij het ministerie van Economische zaken. Mogen wij recent bij ANWB en bij Crox leveren en zijn wij ook bij de Belastingdienst aangehaakt.

Het aantal inzetten en bijbehorende omzet is voor ons niet een directe maatstaaf. Het maakt wel dat wij nu zelfstandig kunnen inschrijven op aanbestedingen bij de Rijksoverheid. Samen met de hechte relaties in ons leveranciers- en ZZP netwerk gaan wij daar invulling aan geven.

Maar ook op persoonlijk vlak hebben wij het nodige bereikt. Marco, een fanatiek sporter, is dit jaar de derde Abraham binnen ons team. Als bedrijf hebben wij hem een gepast cadeau gegeven. Samen met zijn zoon kreeg hij een professionele training van Youssef Vos, voormalige performance-trainer bij o.a. Galatasaray, Panathinaikos en het Chinees elftal.

Het was een pittige training maar opgeven is voor Marco geen optie. Well done !

Remco doet al een aantal jaar mee met de Roparun, de langste non-stop estafetteloop van de wereld. Een route die normaal gesproken vanuit Frankrijk en Duitsland naar Rotterdam loopt, zal dit jaar starten én finishen in het Limburgse Landgraaf. Hij liep die samen met oud-collega’s van het ministerie van OCW.

Al een lange tijd is Remco bij OCW gedetacheerd geweest. Vanwege een vervelende hielspoor blessure kon hij dit jaar niet meelopen. Dus vulde hij de rol van chauffeur en pendelde hij tussen de fietsers en lopers van het team OCW.Zo rond 5 december, vaak iets eerder en soms iets later ontvingen al onze ingezette professionals een geschenk met een gepersonaliseerd gedicht. Onze rijmpiet Remco had daar een hels karwei aan maar hij heeft het toch maar weer geflikt. Het succes van deze logistieke uitdaging is ook dankzij de inzet van onze Angelique (Ans voor intimi). Zij is echt de haarlemmerolie binnen onze organisatie.

Iedereen die met haar gesproken heeft of met het haar samenwerkt kan de volgende uitspraak bevestigen. “Bij mijn laatste opdracht had de werkgever drie kernwaarden geformuleerd: warm, helder en persoonlijk. Die kernwaarden stonden centraal in de afwikkeling van een mobiliteitstraject. Als interimmer bij Quest heb ik dezelfde ervaring. Mijn aanspreekpunt Angelique Coffa weet precies hoe het werkt. Er volgt altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen en altijd met een uitermate warme, heldere en persoonlijke touch. – Jan Versluijs, HR professional –“

Last but not least wil ik graag onze Patrick een podium geven. Patrick is onze IT-specialist en verantwoordelijk voor de bouw, onderhoud en ontwikkeling van ons recruitmentsysteem. Dit systeem is het kloppend hart binnen onze processen en ondersteund onze medewerkers zodanig dat wij goed invulling kunnen geven aan onze kernwaarden.

Quest4 richt zich niet alleen op duurzame inzetten ook het wagenpark is sinds 1 november volledig elektrisch en dragen wij op deze wijze bij een steentje bij aan een beter klimaat. 2021 ligt bijna achter ons en 2022 rammelt alweer aan de poort. Opnieuw eindigen en beginnen wij het nieuwe jaar met een lock-down. Het zal ons niet verstoren in onze missie:

Helpen van mensen hun ambities te realiseren”.

Ik kijk terug op een lastig maar toch een mooi jaar. Met samenwerkingen waarin verbinding, vertrouwen maar ook veel plezier en humor centraal stonden. Als 2022 ook op deze wijze verloopt, waarbij de maatschappij iets meer lucht en vrijheid terugkrijgt, dan teken ik daar direct voor.

Winhold Bartelink

 

Deel dit verhaal:

IT-jobs in je mail?


Met de Quest4 Job Alert ontvang je de nieuwste IT-opdrachten en vacatures automatisch in je mailbox.
Vul je gegevens in:
Welk type functies wil je ontvangen? (Je kunt je keuze altijd weer wijzigen via de Job Alert e-mails.)
Na het aanmelden ontvang je een e-mail waarmee je je Job Alert nog even moet bevestigen. Daarna is je Job Alert actief.
We verwerken je persoonsgegevens conform ons privacy statement.

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden